23
12

42a34a5a4bfba52368f6f0e7d746040dКогато искаме да бъдем в добра форма, много е важно какъв план ще следваме, за да бъдат резултатите такива, каквито очакваме. Екипът ни се срещна с д-р Ана Пейкова, която ръководи клиника Дерма Елит и която ни разкри как за кратко време да имаме тяло на богиня.

 

Ана Пейкова завършва медицина през 1995 г. в Медицински университет в град Пловдив, след което специализира дерматология и венерология в Медицински университет – „Александровска болница“ – град София. Има редица научни публикации в областта на дерматологията. Участвала е в световни и европейски конгреси по дерматология в Сан Франциско и Барселона.

 

Ежегодно участва в най-големите международни форуми, както и в индивидуални обучения при признати дерматолози и пластични хирурзи.
Каква е истината за целулита?

 

Целулитът е подкожна мастна тъкан, в която имаме намаление на кръвопотока и лимфотока. Там се задържат и токсични продукти, тъй като циркулацията е намалена и затова целулитът се образува в зони, в които няма толкова активно движение на мускула, който се намира под мастната тъкан.
Най-често се образува в зони, в които има по-малко движени

е като бедрата, корема, паласките, вътрешната част на бедрата, на ръцете. Под влияние на хормонални фактори, под влияние на генетична структура, начина на живот на тези места се натрупва повече мазнина и се задържат токсини.
Има ли връзка между теглото и появата на целулит?
Общо взето по-пълните хора задължително имат целулит, но той се среща и при по-слаби. Това още веднъж доказва, че имаме намеса на хормоналните фактори, които оказват влияние върху появата на целулит.

 

Как да влезем във форма за кратко време?
Много е важно каква е нашата структура, ген, начин на живот и начин на хранене. Какъв хранителен и двигателен режим следваме. Ако имаме малко количество излишна мазнина, може да влезем във форма за 1 месец.

 

Много е важна превенцията, т. е., когато човек има балансирано хранене и двигателен режим, не позволява на организма да натрупва повече килограми, отколкото са необходими за работата на самия организъм. Ето един пример. Ако един човек с тегло около 60 кг, приблизителна височина от 165 см, в даден момент покачи теглото си и килограмите станат 10 в повече, чисто физиологически тези килограми могат да бъдат свалени, но след това организмът се стреми отново да набави необходимите килограми. Затова първото и най-важно нещо, когато се започва курс с процедури за отслабване е да имаме добър хранителен и двигателен режим. И след като се приключи курсът с процедурите, да се продължи с регулярното хранене На закуска да се приемат плодове, на обяд салата, чисто месо, риба и вечерно време след 19 часа, ако е възможно да не се консумира храна.
Между храненията да се консумират плодове, като на едно хранене е добре да се приема само един вид плод.

 

Колко време ни е необходимо, за да моделираме тялото си?acf85c542d7673fab85460a01b08e115
На всяка една процедура ефектът се вижда най-рано след две седмици. Така че каквито и процедури да правим, трябва да знаем, че ефектът ще бъде видим най-рано след две седмици. За локални мастни натрупвания най-добрият метод е криолиполизата.

 

При тази процедура се премахват мастните клетки. Още след първата процедура 30% от мастните клетки просто умират. Но тя отново е свързана с балансираното и здравословно хранене.
Тя не е за общо отслабване на организма, а е за локални мастни натрупвания в областта на корема, паласките, бедрата, вътрешната част на бедрата, дупето и вътрешната част на ръцете. Като след третата процедура се достига до 70% отпадане на мастните клетки. Мастната клетка умира и е необходимо време да бъде изхвърлена от организма.

 

За кого криолиполизата не е подходяща процедура?
Не е подходяща за хора, които са болни, които имат ракови заболявания, неконтролиран диабет, със сериозни кожни заболявания, високо кръвно, бременни.

 

Колко време трае процедурата и има ли дискомфорт при нея?
Процедурата трае 70 минути. Това е необходимото време, при което мастната тъкан се замразява до минус 8 градуса. Дискомфортът е, че трябва да се стои на едно място, да се лежи. В първите 5 минути на процедурата се усеща охлаждане, но след това се привиква. Криолиполизата е алтернатива на липосукцията, но много по-щадяща в сравнение с една липосукция.

 

Отзиви, мнения на специалистите и пълна информация за криолиполизата Cool Tech вижте тук.

 

Статията в онлайн изданието AZ-JENATA.BG може да прочетете тук.